Учените представиха преки доказателства, че лекарство, продавано без рецепта, предизвиква

...
Учените представиха преки доказателства, че лекарство, продавано без рецепта, предизвиква
Коментари Харесай

Антихистаминът е ефективен при лечение на множествена склероза

Учените показаха директни доказателства, че лекарство, продавано без рецепта, провокира регенерация на защитната обвивка на нервните нишки. Лекарството се преглежда най-вече като ново средство за лекуване на множествена склероза, само че в последна сметка ще бъде проучено за лекуване на мозъчни увреждания при недоносени бебета и други болести.

Експерименталното лекуване е тествано върху 50 участници с множествена склероза – автоимунно заболяване, при което се поврежда миелиновата обвивка на нервните нишки. Понастоящем задачата на всяко лекуване на множествена склероза е да се обърне демиелинизацията, само че актуалните стандарти за лекуване целят единствено да понижат възпалението.

В опита, за който оповестява New Atlas, на участниците е даван антихистаминовият препарат клемастин: в първата група лекуването е траяло от първия до третия месец, а във втората група – от третия до петия месец. Ефективността на лечението е била оценена посредством магнитно-резонансно сканиране.

Във всички случаи позитивните промени се следят единствено при банкет на клемастин и престават скоро след прекъсването на лекарството. Забележително е, че забележителна ремиелинизация е настъпила в области на мозъка, където мембраната е била най-силно повредена или засегната.

„ Това е първият образец за възобновяване на мозъка при хронично неврологично заболяване, документирано с ядрено-магнитен резонанс “, разяснява съавторът Ари Грийн.

Според учените клемастинът подтиква диференциацията на стволовите кафези, които са виновни за производството на миелин. Тази тактика обезпечава различен метод за лекуване на множествена склероза, който не се концентрира върху имунната система.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР