Учените потвърдиха, че най-голямото водно тяло в изследваната Вселена е

...
Учените потвърдиха, че най-голямото водно тяло в изследваната Вселена е
Коментари Харесай

Астрономи откриха най-стария и най-гигантски водоем в изследваната Вселена

Учените потвърдиха, че най-голямото водно тяло в изследваната Вселена е на 12 милиарда години. Два екипа от астрономи са записали най-големия и най-отдалечен контейнер с вода, откриван в миналото в Космоса. Това оповестява порталът Unilad. Отбелязва се, че водната маса на резервоара е доста по-голяма от масата на цялата вода на Земята – тя надвишава 140 трилиона пъти общия размер на водата в международния океан.


" Въпреки това, имате дребен късмет да го забележите, когато гледате през личния си телескоп, тъй като водното тяло заобикаля голяма, захранваща черна дупка, наречена квазар, която е на повече от 12 милиарда години. Наблюденията, осъществени от учени, демонстрираха време когато Вселената е била единствено на 1,6 милиарда години “, се споделя в публикацията.

Според Мат Брадфорд, академик от Лабораторията за реактивни мотори на НАСА в калифорнийския град Пасадена, откритието демонстрира, че вода може да се откри в цялата Вселена. " Средата към този квазар е неповторима с това, че създава голяма маса вода. Това е още една проява, че водата е била необятно публикувана във Вселената, даже в най-ранните времена ", сподели откривателят.

Смята се, че квазарите са солидни небесни обекти и излъчват огромни количества сила. Газът и прахът, попадащи в свръхмасивната черна дупка, която се намира в центъра, излъчват електромагнитно лъчение в целия електромагнитен набор /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР