Учените от Университета в Мериленд (САЩ) и Университета на Британска

...
Учените от Университета в Мериленд (САЩ) и Университета на Британска
Коментари Харесай

Пробив: Учени създадоха модел на машината на времето

Учените от Университета в Мериленд (САЩ) и Университета на Британска Колумбия (Канада) са съумели да основат математически модел на машина на времето, оповестява IOPScience  и Блиц.

Учените настояват, че са основали математически модел на машината на времето, основан на теорията за относителността на Айнщайн. Учените са пресметнали, че машината на времето ще бъде кутия, която може да се движи през пространството и времето.

В математическия модел на експертите съществува идея, че Вселената би трябвало да се възприема в четири измерения по едно и също време. Това би ни разрешило да използваме пространствено-времевия континуум във всички налични направления на пространството и времето в кривината на Вселената.

Математическият модел на учените допуска, че Вселената е извита освен като физическо пространство, само че и като време. Следователно, машината на времето би трябвало да бъде проектирана по този начин, че да се придаде на времевото пространство формата на кръг. Тогава машината може да придвижи всичко, което е вътре в нея, през пространството и времето на малко разстояние и да се върне.

Въпреки това, създаването на машина на времето, по математическия модел на учените, е към момента невероятно заради нужните материали за нея, които към момента не са открити.

" Все още е невероятно да се построи пространствено-времева машина, тъй като за нея са нужни материали - ние ги назоваваме екзотична материя -, които ще огъват пространството-време по необикновен метод. Но към момента не сме ги разкрили ", декларират учените.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР