Учените определиха най-лошото и най-хубавото време от денонощието: Кой е

...
Учените определиха най-лошото и най-хубавото време от денонощието: Кой е
Коментари Харесай

Учените определиха най-лошото и най-хубавото време от денонощието: Кой е „сатанинският“ час, в който просто не трябва сме будни?

Учените дефинираха най-лошото и най-хубавото време от денонощието: Кой е „ сатанинският “ час, в който просто не би трябвало сме будни? Чували ли стефразата: „ Най-тъмно е преди заоряване “? Оказва се, че това е напълно правилно. Буквално Учените са разкрили, че 5:00 ч. сутринта е публично най-лошото време от денонощието, въз основа на настроението, циркадния часовник и други фактори. Това демонстрира изследване за депресията, оповестено в „ PLOS Digital Health Journal “.

Изследователите от Мичиганския университет и Dartmouth Health откриват, че в тези демонски шестдесет минути хората оповестяват за най-лошото си въодушевление, без значение от това по кое време са станали.

За разлика от това, в 17:00 ч. следобяд множеството хора са най-бодри, съгласно изследването.

„ Настроението се разделяна цикли, като най-ниската точка е заран, а най-високата – вечер, без значение от лишаването от сън “, изяснява Бенджамин Шапиро, водещ създател на проучването и психиатър в Dartmouth Health.

Той и екипът му стигат до това умозаключение, като проучват данните на 2602 стажанти по медицина в продължение на две години.

Те употребявали резултатите от техните портативни устройства за следене на здравето, с цел да измерят непрекъснатия сърдечен темп на участниците, броя на стъпките, данните за съня и дневните оценки на настроението.

Същевременно измерването на сърдечния темп и придвижването на стажантите разрешило на учените да оценят циркадното им време, както и времето, през което са били будни.

„ Открихме, че настроението следва темп, обвързван с вътрешния часовник на тялото, а въздействието на часовника се усилва, когато някой остане безсънен по-дълго “, споделя основният създател на изследването Дани Форгър, който преподава математика в Медицинския факултет на Университета в Мадрид.

Във връзка с разбора откривателите също по този начин от време на време молят учениците да правят оценка настроението си по канара от 1 до 10.

Изследователите разкрили, че наред с гореспоменатата корелация сред времето и настроението, настроението на участниците се влошавало, колкото по-дълго били будни.

„ Лишаването от сън е обособен развой, който в допълнение утежнява настроението “, изяснява Шапиро. „ Така че някой, който не е спал цяла нощ. в 5:00 ч. сутринта би трябвало да има още по-лошо въодушевление, в сравнение с в случай че просто се е събудил в 5:00 ч. сутринта.

Форгър счита, чепроучването „ показва портативната технология като трогателен нов метод за проучване на нужните фактори при проблеми с психологичното здраве “.

 

Източник – New York Post/Превод:SafeNews

Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News  

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР