Учените официално представиха първия изследователски прототип на протонна терапия, насочвана

...
Учените официално представиха първия изследователски прототип на протонна терапия, насочвана
Коментари Харесай

В Германия стартира първата в света протонна терапия за цялото тяло, която показва много добри резултати в лечението на рака

Учените публично показаха първия проучвателен първообраз на протонна терапия, насочвана с магнитно-резонансна томография. При стандартната протонна терапия туморите се лекуват с оптималната точност, тъй че да се употребяват минимални дози. Новата система OncoRay усъвършенства този метод, като усъвършенства точността и сигурността на лекуването.

Използването на протонната терапия при лекуване на рака разрешава ориентиране към злокачествената тъкан с висока точност, само че йонизиращият проучвателен лъч може да повреди здравите прилежащи тъкани, в случай че не се вземат поради анатомичните промени в действително време. За да се усъвършенства сигурността на метода, в този момент се употребяват средства за магнитно-резонансна томография, които пресъздават движещите се тумори и близките тъкани с отличен контрастност и висока резолюция.

OncoRay е първата система, която употребява магнитно-резонансна томография за ориентиране на протонната терапия, съгласно изданието Physics World. Екип от Германия е работил върху OncoRay през миналите шест години.

„ Най-накрая успяхме да осъществяваме и въведем в употреба системата. Очаквам с неспокойствие идната стъпка, която ще реши редица научни проблеми “, съобщи Асвин Хофман, създател на обявата.

OncoRay съчетава в себе си употребяваната до момента хоризонтална линия на протонната терапия и магнитно-резонансен скенер, който се върти към тялото на пациента. Тази геометрия разрешава лекуването да се прави както в изправено, по този начин и в хоризонтално състояние. В близко бъдеще учените ще имат опция да схванат до каква степен ефикасен и безвреден е техният метод при лекуването на „ преносими “ тумори на гръдния панер, корема и дребния таз.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР