Учените не вярват в астрологията и в това, че рождената

...
Учените не вярват в астрологията и в това, че рождената
Коментари Харесай

Хората, родени през този сезон, живеят най-дълго

Учените не имат вяра в астрологията и в това, че рождената дата въздейства на ориста на човек. Но въпреки всичко са стигнали до непредвидени заключения. Родените през зимата живеят по-дълго, есенните бебета се учат по-добре в учебно заведение, а тези, които са се появили на бял свят през лятото, реализират триумфи в спорта. И за всичко това има рационално пояснение, написа РИА “Новости”.

Може ли рождената дата да въздейства на продължителността на живота? Да, настояват учени от Чикагския университет, които са разкрили дълголетници измежду 1500 души, родени в есенно-зимните месеци сред 1880 и 1895 година в Чикаго.

“Не е ясно обаче до каква степен тези резултати демонстрират ли основна причинно-следствена връзка. Но дано да пофантазираме. В проучването взели участие хора, родени в края на XIX век. По това време в късната есен и през зимата се е следила висока детска смъртност от сезонни инфекции и мраз. Оцелелите деца били по-здрави, само че и били от по-заможни фамилии с добър обществен статус, т.е. те са имали по-добри условия за живот. И възможностите им за дългоденствие са по-големи”, изяснява съветският академик Александър Панчин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР