Учените не само са стартирали успешен процес на регенерация на

...
Учените не само са стартирали успешен процес на регенерация на
Коментари Харесай

Коприната успешно възстановява увредените нерви при животните

Учените освен са стартирали сполучлив развой на регенерация на нерв, само че и са наблюдавали всички стадии на оздравителния развой. Сега те схващат по-добре целия механизъм и могат да предложат нови принадлежности за възобновяване на нервната тъкан, в това число при комплицирани увреждания на периферните нерви.

Изследователи от Австрия и Обединеното кралство изследваха свойствата на два типа коприна, създавана от паяци и черничева копринена буба. Всеки материал има своите преимущества, по тази причина те вземат решение да ги комбинират за потребление в регенеративната медицина за възобновяване на повредени нерви. Резултатите са оповестени в уеб страницата на Медицинския университет във Виена.

За основа е употребена коприна от черничеви копринени буби, а „ пълнежът “ на нервите е изработен от паяжина. След това тъканта е тествана върху модели на плъхове с повреден седалищен нерв.

Лечението се оказа съпоставимо по успеваемост с клетъчната терапия – нервът сполучливо се разраства по копринените влакна, до момента в който прекъснатите нервни окончания се свържат.

В допълнение към впечатляващия лечебен резултат учените са наблюдавали целия механизъм на регенерация. Така да вземем за пример те са разкрили, че изпозлваната от тях основа съдържа порести стени за продан на питателните субстанции, а характерната им молекулярна конструкция е виновна за стабилността на тъканта. Наред с другите неща са разпознати клетките, които играят решаващата роля в регенерацията на нервите.

Сега учените изследват капацитета на новата технология за регенериране на уврежданията на периферните нерви при хората. Ако това се окаже сполучливо, ще се открие нова глава в регенеративната неврология.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР