Учените наскоро откриха няколко останки от Гомфотерес, датиращи отпреди 12

...
Учените наскоро откриха няколко останки от Гомфотерес, датиращи отпреди 12
Коментари Харесай

Откриха останки от слон на 12 000 години

Учените неотдавна откриха няколко остатъци от Гомфотерес, датиращи отпреди 12 000 години, покрай ледниково езеро в южната част на Чили. Гомфотерес, липсващ родственик на актуалния слон, е бродил в южната част на Чили преди хиляди години и може да е бил обект на колективен лов от жителите на района, хипотезират чилийските учени след скорошното изобретение.

Големите същества тежали до 4 тона и можели да доближат 3 метра.

„ Хипотезата, с която работим, е, че става въпрос за лов, ловни събития “, сподели Карлос Торнеро, археолог, работещ на обекта. „ Смятаме това, тъй като Гомфотерес е доста огромно и рисково животно и евентуално са били нужни няколко души за лов. “

Учените споделят, че откритието ще им разреши също по този начин да проучат по-широкото човешко влияние върху района и по какъв начин изменящият се климат е засегнал животните в региона през това време.

„ Можем да получим доста информация отсам, да вземем за пример във връзка с изменението на климата, по какъв начин то е повлияло на животните “, сподели Елиза Калас, археолог, който също работи на обекта. „ Влиянието, което хората оказват върху околната среда, е доста в сходство с това, което се случва в този момент във връзка с околната среда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР