Учените, които работят по проекта Google Brain, съобщиха, че системата

...
Учените, които работят по проекта Google Brain, съобщиха, че системата
Коментари Харесай

Система за изкуствен интелект на Google си създаде „дете

Учените, които работят по плана Гугъл Brain, оповестиха, че системата за изкуствен интелект е основала свое „ дете “, което превъзхожда всеки различен изкуствен интелект, разработван в миналото от човек, оповестява Digital Journal.  

Основният неестествен интелект(ИИ) в плана има способността да основава свои профилирани „ деца “, които да му оказват помощ да извършва дилемите си по-бързо.

От Гугъл показаха изкуствен интелект от вида „ дете и родител “ за първи път през май. Наскоро компанията сложи ново предизвикателство пред своята система за изкуствен интелект Гугъл Brain – да сътвори свое „ дете “, което е по-напреднало от всеки план, който хората са създавали досега.

Изследователите от Гугъл Brain изясняват пред списание Futurism, че са употребявали специфичен вид образование, с цел да създадат „ детето “ по-интелигентно от всеки ИИ, който са създавали в предишното.

„ Детето “ е трябвало да разпознае и означи в действително време няколко типа обекти в комплицирани подиуми, до момента в който гледа видеоклип. Представянето на „ детето “, което откривателите назовават NASNet, е било оценено от неговия „ родител “, който носи названието AutoML. Работата на AutoML била да проучва резултатите и да даде препоръки на NASNet за това по какъв начин да усъвършенства своето показване.

След като е разиграл тестванията няколко хиляди пъти, NASNet е станал толкоз добър в поставената му задача, че е надминал всички съществуващи системи за изкуствен интелект. В извършените опити NASNet е постигнал резултат, който 1,2% по-висок от всички предишни достижения и равнище на успеваемост, което е с 4% по-добро. Работейки дружно, „ детето “ и „ родителя “ са съумели да надминат всички човешки опити за основаване на по-интелигентен ИИ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР