Учените казаха във вторник, че са потвърдили съществуването на лед

...
Учените казаха във вторник, че са потвърдили съществуването на лед
Коментари Харесай

Учените потвърдиха важно откритие на Луната

Учените споделиха във вторник, че са удостоверили съществуването на лед на повърхността на Луната за първи път - изобретение, което един ден може да помогне на хората да оцелеят там, предава AFP, представена от " Фокус ".

Признаци за съществуване на лед на Луната са съобщавани от учените в продължение на години, само че предходните наблюдения биха могли да се обяснят с други феномени, като извънредно отразяваща лунна повърхнина, оповестиха създателите на проучването.

" Това е първият път, когато учените имат дефинитивни доказателства за съществуването на воден лед на повърхността ", съобщи ръководителят Шуай Ли от Института по геофизика и планетология на Хавайския университет.

Ледът основно се крие в студените сенки на кратерите на лунните полюси и е открит благодарение на уреди, които се намираха на галактическия уред " Чандраян-1 ", изстрелян през 2008 година от Индийската организация за галактически проучвания. Използвайки данни от инструмента на NASA за Механизма на Минералната Минералогия (M3), откривателите идентифицираха три химични признака, " които дефинитивно потвърждават съществуването на лед на повърхността на Луната ", се споделя в изказване на НАСА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР