Учените изследват над 250 бутилки вода от различни марки. В

...
Учените изследват над 250 бутилки вода от различни марки. В
Коментари Харесай

Настръхна Ни Косата! Ужасяващата Истина За Минералната Вода В Пластмасови Бутилки! Вижте Какво Откриха!

Учените изследват над 250 бутилки вода от разнообразни марки. В 93% от пробите са открити дребни пластмасови частици като пропилен и найлон.

Ефектът на микропластмасата върху човешкия организъм занапред ще се открива. Данните обаче демонстрират, че потреблението на бутилирана минерална вода пораства с всяка минала година.

През 2017 година са употребявани повече от 390 милиарда литра, което е с над 100 милиарда повече, в сравнение с преди пет години.

Замърсяването на водата идва точно от бутилката, в която е сложена, твърди ръководителят на изследването - професорът по химия Шери Мейсън.

„ Ако пиете единствено бутилирана вода и го вършиме всеки ден в продължение на години, приказваме за десетки хиляди признати частици пластмаса ”, споделя проф. Шери Мейсън.

Въпреки, че измежду изследваните марки вода от 9 страни не участват български, от Асоциацията на дейните консуматори упорстват такива изследвания да се създадат е на нашия пазар.

Няма разлика сред типа пластмаса, който се употребява в България, в Германия или в Съединени американски щати. Навсякъде по света минералната вода се бутилира горе долу по един и същи метод, споделя Богомил Николов от Асоциация „ Активни консуматори ”.

От сектора обаче са безапелационни - процесът на бутилиране у нас се управлява прецизно.

Резултатите от проучването доведоха и до реакцията на Световната здравна организация, откъдето обявиха, че следва определяне на въздействието на микропластмасата върху здравето на индивида. Такова неизбежно ще има, настояват токсиколозите.

„ Като влязат тези дребни частици в човешкия организъм се получава химическа реакция. Те влияят непосредствено като химическо вещество и убиват потребните микроби, които са в дебелото черво и отслабват нашите защитни сили ”, разяснява токсикологът доктор Никола Александров.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР