Учените идентифицираха нова версия на варианта на коронавируса Омикрон, която

...
Учените идентифицираха нова версия на варианта на коронавируса Омикрон, която
Коментари Харесай

Ново 20: PCR не хваща новата версия на Омикрон

Учените идентифицираха нова версия на разновидността на ковид Омикрон, която затруднява рутинните PCR проби, оповестява " Гардиън ".

Тази разновидност се разграничава от нормалния Омикрон, като при нея липсва съответен генетичен маркер, който разрешава PCR тестванията да се употребяват като готово средство за вписване на варианта на ковид. Така лабораториите не могат да са сигурни дали това е Омикрон или не, в случай че не употребяват геномно секвениране.

Изследователите от Лондонския институт по генетика показват, че е прекомерно рано да се каже дали новата разновидност на Омикрон ще се популяризира като общоприетия вариант, само че считат, че защото тя се разграничава генетично може да се държи по друг метод.

Новата версия е разпозната в началото измежду геномно секвенираните проби, изпратени през последните дни от Южна Африка, Австралия и Канада, само че компликацията при откриването ѝ значи, че тя към този момент може да се е популяризирала по-широко по света.

Друго огромно незнайно е по какъв начин се е появила новата разновидност. Въпреки че към този момент я приспадат към варианта Омикрон, тя се разграничава генетично в задоволителна степен, с цел да бъде квалифицира като нов „ вид, предизвикващ опасения”, в случай че се окаже, че се популяризира бързо.

Тревожно е, че в толкоз къс интервал поредно са разпознати два разновидността - BA.1 и BA.2, със споделени разновидности.
Свързани вести Вижте какви са разликите в признаците сред Омикрон и Делта
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР