Ученикът, открил огън и убил девет души в белградско училище,

...
Ученикът, открил огън и убил девет души в белградско училище,
Коментари Харесай

Вучич предлага въвеждане на мораториум за притежаване и носене на оръжие

Ученикът, разкрил огън и умъртвил девет души в белградско учебно заведение, ще бъде настанен в психиатрична клиника. Това заяви на конференция президентът на Сърбия Александър Вучич.

Той предлага в идващите две години да се вкара мораториум за владение и носене на оръжие, както и да се извърши проверка на всички издадени разрешителни за владение на оръжие. По думите му е нужновъвеждането на надзор на стрелбищата в Сърбия и органичаване на достъпа на малолетни лица. Майката и бащата на момчето към този момент са задържани.

Баща му, като собственик на оръжието, което явно е съхранявано погрешно, макар че е имал всички разрешителни, е задържан, сподели президентътАлександър Вучич.

В телевизионно послание към страната той разказа офанзивата като най-тъжният ден в актуалната история на Сърбия. Вучич означи, че обвиненият ще бъде изпратен в психиатрична клиника. Съгласно настоящото сръбско законодателство той не може да носи наказателна отговорност, защото е под 14 години.

Началникът на белградската полиция Веселин Милич сподели, че младежът е възнамерявал нападението.

По последни данни детето на име К.К. е извадило револвера от раницата и стреляло по защитата. След това го е насочил към почтените възпитаници, които са седели на столовете си, изясни той. По думите му момчето е стреляло е и лишило живота на две деца.

Милич уточни, че след това е тръгнал към кабинета по история, влезнал е и стрелял по учителката и останалите възпитаници. Излязъл е от класната стая, отишъл е в двора на учебното заведение и се е обадил на полицията. След това беше задържан, добави той.

Припомняме, че стрелецът е имал два револвера и коктейли Молотов в раницата си. Момчето умъртви осем възпитаници и охранител, а още шест деца и един преподавател са потърпевши и са в болница.

Много жители, носещи цветя и плюшени играчки, се събраха пред учебното заведение, с цел да почетат паметта на починалите. От петък в Сърбия е разгласен тридневен народен печал.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР