Ученикът, нападнал свой преподавател в Садово, остава в ареста. 17-годишният

...
Ученикът, нападнал свой преподавател в Садово, остава в ареста. 17-годишният
Коментари Харесай

Ученикът, удрял с кол учител: Искам да остана задържан в стая

Ученикът, нападнал собствен учител в Садово, остава в ареста. 17-годишният Атанас Георгиев удари учителя си по британски с дървен прът в главата на 19 септември. Причина за нападението била направена забележка, обясниха околните на ученика.
Атанас остана зад решетките, въпреки това да е необичайност, тъй като към момента не е пълновръстен. Съдът обаче реши, че казусът е извънреден и единственото съответно решение е той да остане в ареста.
17-годишният възпитаник сподели, че съжалява и че ще си вземе поука. В последната си дума изненадващо той изиска да остане арестуван „ в стая”. Да остане зад решетките изиска и юристът му Галина Карагьозова.
Момчето е упрекнато в нанасяне на лека телесна щета на собствен преподавател и в безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм. Нападението е станало пред очите на десетки възпитаници и учители, а съгласно показанията на очевидците Атанас е опитал да удари освен преподавателя по британски, само че и различен преподавател.
Така, нетипично за правосъден развой, двете страни – прокурор и юрист, желаеха едно и също – Атанас да остане в ареста. Съдията удовлетвори настояването им.
Нападнатият преподавател Антон Велков не пожела да приказва пред медиите. Родителите на арестувания възпитаник - също. В правосъдната зала стана ясно, че и двамата родители на Атанас са приключили сполучливо единствено първи клас. Повече не са учили. В момента работели на частно в земеделието.
Мярката може да се апелира. Ако Атанас и юристът му решат да стачкуват, делото ще се гледа на 28 септември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР