Ученикът, който вчера се блъсна с колата на свой приятел

...
Ученикът, който вчера се блъсна с колата на свой приятел
Коментари Харесай

Глоба до 300 лева може да получи 18-годишния шофьор без книжка, блъснал свой връстник в София

Ученикът, който през вчерашния ден се блъсна с колата на собствен другар в учебната ограда, ще понесе санкция в размер сред 100 лева и 300 лева, тъй като е управлявал автомобила без да е бил дееспособен. Това сподели ръководителят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България Красимир Георгиев.
Прочетете още
Припомняме, че през вчерашния ден 18-годишен юноша без шофьорска брошура подкара автомобил на другар и удари друго момче пред столичната Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика – База 2.

„ Ученикът е в 12. Клас. Предстои му да приключи тази година. За страдание няма шофьорска брошура. Всички видяхме до какво води едно другарство – да дадеш ключовете от автомобила си. Естествено, този възпитаник ще си понесе наказването “, изясни за bTV директорката на учебното заведение Таня Михайлова.

Тя разясни, че ще бъдат взети ограничения, макар че случаят е станал в междучасието и отвън рамките на учебното заведение. Санкции за ученикът без брошура ще има от полицията.

„ Самият автомобил е на негов съученик, който има шофьорска брошура и идва на учебно заведение с кола. Родителите са известени за случая – ние сме разговаряли с тях “, сподели още Таня Михайлова. 

„ За мен това е обикновено събитие в последно време. Отговорността, доста е елементарно да се каже, ще бъде понесена от съответния възпитаник или неговите родители. Нещата обаче са по-дълбоки. Инцидентът е резултат от едни към този момент пропаднали публични връзки, резултат от неналичието на образование “, разяснява случая Красимир Георгиев.

Според него в последно време се е трансформирало в мода бащите да учат синовете си по какъв начин да карат. „ В същото време той се трансформира в играч от Формула 1 пред очите на дете си. Ето за какво аз отново задавам въпросите: Защо е тази безотговорност?! Защо е тази липса на правила?! Отговорът е един: Липсва почит от законите “, разясни той.

Според него младежът ще бъде санкциониран единствено със 100 лева, тъй като това му е първо нарушение. Той обаче акцентира, че тези 100 лева основават възприятието за безотговорност при толкоз млади водачи.

Относно наказването за момчето, което е дало колата на своя съученик, Георгиев изясни, че евентуално то не е действителен притежател и за него няма да има наказване. „ Родителите му пък ще кажат, че синът им е взел ключовете за автомобила без позволение и по този начин те също ще избегнат отговорността “, разясни той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР