Ученик в елитна столична гимназия е отгледан само от баба

...
Ученик в елитна столична гимназия е отгледан само от баба
Коментари Харесай

Една история за незаменимите баба и дядо и колко е хубаво да ги имаш!

Ученик в елитна столична гимназия е отгледан единствено от баба си Анка и дядо си Владо, откакто и двамата му родители напущат този свят. Първа си отива майка му. Убива я ракът. Баща му пък е покосен от инсулт, до момента в който се опитвал да преживее загубата на брачната половинка си. Единственото, което остава след тях, е синът им – тогава на три годинки и половина. Момченцето постоянно пита баба си дали Господ има телефон, на който да му се обади и да го помоли да пусне майка му.

Семейството се устоя от три пенсии – на бабата, на дядото и на детето – наследствена, след гибелта на майка му, както и от детски надбавки. Правилата споделят: дете, което се отглежда от близки и родственици, може да получи и месечни помощи. Но единствено, в случай че общественият служащ реши и, в случай че приходите на фамилията не надвишават избран най-малко. Няколко реда по-надолу – в същия документ, същата помощ се дава на приемни родители, без никакви спомагателни условия. Резултатът: въпреки фамилията на баба Анка и дядо Владо да дават отговор на критериите, обществените приспадат от месечната сума, която се поставя на внука им, размера на пенсията и детските му. Така, вместо оптималните за случая близо 300 лв., детето получава под 50 на месец.

" Взимам назаем и връщам, отново взимам и отново връщам… Така протича животът ми ", споделя баба Анка пред Нова телевизия. Комисията за отбрана от дискриминация се произнася в тяхна изгода. Но Върховният административен съд не почита настояването за смяна. В борбата се включва и омбудсманът Мая Манолова. Отглеждани от близки и родственици у нас сега са 5321 деца.  И въпреки личният й внук скоро да приключва учебно заведение, поради всички тях, битката на баба Ани продължава.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР