Ученик от Шумен е с отстранен далак след сбиване в

...
Ученик от Шумен е с отстранен далак след сбиване в
Коментари Харесай

Ученик от Шумен е с отстранен далак след сбиване в час

Ученик от Шумен е с отхвърлен далак след сборичкване в час. Инцидентът станал по време на час по математика в шуменското учебно заведение " Йоан Екзарх Български ".

Двама шестокласници се скарали поради гумено топче, след което последвало сборичкване зад тила на учителката до момента в който тя пишела на дъската. Едното момче съборило другото на земята и го ритнало в корема, по-късно преподавателката ги разтървала.

„ Когато има случай по време на час учениците незабавно отиват при педагогическия консултант, с цел да може той да беседва с тях. Красимир се оплакваше от мощни болки в корема, беше бледен, което ми даде мотив незабавно да слезем в медицинския кабинет при фелдшера”, уточни Валентина Тодорова – шеф на СУ " Йоан Екзарх Български ".

Повикани са родителите на детето, след което в учебното заведение идва и кола за спешна помощ. Пострадалото момче е откарано в шуменската болница в тежко положение, опериран е по неотложност, а далакът му е отхвърлен.

„ Това е орган, който има избрани функционалности в организма, само че след отстраняването му в случаи такива на контузии, организма компенсира неговите функционалности, тъй че се надяваме да няма съществени последици”, уточни шефът на болничното заведение в Шумен доктор Атанас Атанасов.

Родителите на момчето споделят, че в учебното заведение са работили съответно. Детето се възвръща добре след интервенцията.

Майката Анелия Иванова уточни, че е имал повръщане, което съгласно лекарите е обикновено след интервенцията. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР