Ученик от Обединеното кралство премина тест за интелигентност, надмина Алберт

...
Ученик от Обединеното кралство премина тест за интелигентност, надмина Алберт
Коментари Харесай

11-годишен надмина Айнщайн и Хокинг. Детето ги сложи в малкия си джоб

Ученик от Обединеното кралство мина тест за просветеност, надмина Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг и се причисли към Клуба на младите гении Mensa. Това оповестява Daily Mirror.

11-годишният Ейдриън Лий се мести от Хонг Конг в Лондон през 2022 година На теста за просветеност на Mensa Geek Club той получи най-високата допустима оценка и се класира с 1% повече от най-хубавите мозъци в света.
Докато Айнщайн и Хокинг означиха 160 точки,
Лий има 162 точки. Предложено му е участие в Менса. „ Мислех единствено да получа 148 точки и да се причисля към обществото на Mensa IQ. Не чаках да се доближа до 160-те, които има Айнщайн. Това беше необикновено “, разказва детето.

Майка му Рейчъл споделя, че той е необикновен от ранна детска възраст. Младият талант се увлича по книгите от 2-годишна възраст. Всеки ден чете по няколко. „ В детската градина стартира да чете цялостната версия на обичаните си книги от „ Междузвездни войни “, сподели майката на Ейдриън.

Когато бил на осем, Ейдриън започнал да написа романи – поредицата от книги Monster Quest с вълнуващи авантюристичен истории. В момента твори разказ за античен Рим за младежи и се надява, че работата му ще бъде оповестена през есента на 2023 година

В началното учебно заведение детето знамение получава няколко университетски награди. Обича да се явява на проби и изпити, резултатите от които го карат да се гордее. През септември младият талант възнамерява да се запише в учебното заведение Queen Elizabeth School, където се надява да срещне момчета с сходни гении. Освен университетските триумфи, Ейдриън обича шах, скуош, фехтовка, ски, тенис на маса, таекуондо, гребане и други

„ Макар да се гордеем с естествените качества на Ейдриън, все още подчертаваме, че той би трябвало да работи настойчиво макар гения си. Надяваме се да избере собствен личен път в неговите ползи и в помощ на обществото “, споделя Рейчъл.

Детето мечтае да стане най-хубавият доктор в света. Интересува се от кардиология.

По-рано беше обявено, че 9-годишно момче от град Харисбърг, Пенсилвания, приключило гимназия, решило да стане астрофизик и ще учи в университет. Момчето изрази благодарност към своите учители, а те от своя страна споделиха, че са съумели да научат доста от извънредно умния си възпитаник.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР