Ученик от Карлово създаде софтуер за откриване и анализ на

...
Ученик от Карлово създаде софтуер за откриване и анализ на
Коментари Харесай

Ученик от Карлово създаде устройство за откриване на грип и ковид

Ученик от Карлово сътвори програмен продукт за разкриване и разбор на признаците на грип и коронавирус с компютърно устройство за противоположна връзка в действително време. Със своя артикул Стоян Ганчев показа страната ни на Световното научно ревю в Мексико, а преди дни завоюва и специфичната премия на годишния конкурс за техническо творчество в Горна Оряховица.

Изобретението на 17-годишния възпитаник следи, съхранява, проучва и подава противоположна връзка със здравната информация.

" Наподобява гривна, която засича телесни параметри като равнище на О2 в кръвта, пулс и телесна температура като резервираме тази информация тъй че да можем да създадем както дълготраен разбор, по този начин и разбор на момента. Като дълготрайно непокътнатата информация я използваме с два модела за машинно образование единият от тях ревизира здравословното положение на индивида. А вторият модел е за коронавирус ", описа Стоян Ганчев, възпитаник от 11 клас в Математическата гимназия " Акад. Кирил Попов ".



Смарт устройството не слага диагнози, само че при потребност предлага медицински обзор. Предимството му е, че е дребно и доста на ниска цена.

" Цялата себестойност на устройството със датчиците, микропроцесора и 3D принтираната обвивка костват към 50-60 лева ", описа ученикът.

Стоян е избрал да качи гратис цялата информация за изобретението си в интернет като свободно разпространяващ се програмен продукт и хардуер. Така всеки може да ги употребява.



" Тъй като сме поставили точни схеми, които просто би трябвало да се следват и по този метод може да бъде направено ", сподели ученикът.

Стоян идва от Карлово, с цел да учи в математическата гимназия на Пловдив. Програмира от 7-ми клас, взе участие в годишните стратегии на Българска академия на науките, показва страната ни на интернационалните надпревари. Споделя, че не се тормози от развоя на изкуствения разсъдък.



" Няма по какъв начин в последна сметка една машина да размени човек освен поради писането на код а също и за метода по който той мисли и по който му идват концепциите и ги развива напред ", сподели Стоян Ганчев, 11 клас в Математическа гимназия " Акад. Кирил Попов ".

Въпреки че програмира с часове, всеки ден младият академик съумява и да тренира академично гребане. Мечтае да следва в чужбина, само че вижда реализацията си в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР