Учението бе в базата на фирма „Буреалис“ в Долна Студена,

...
Учението бе в базата на фирма „Буреалис“ в Долна Студена,
Коментари Харесай

Доброволци от Ценово гасиха „пожар“ с огнеборци от Бяла

Учението бе в базата на компания „ Буреалис “ в Долна Студена, която е включена в листата на обекти с висок рисков капацитет

Базата на компания „ Буреалис “ в Долна Студена е включена в листата на обекти с висок рисков капацитет. Тук се съхраняват и пакетират изкуствени азотни торове, които при запалване съставляват сериозна заплаха за здравето на хора и животни и за околната среда. По тази причина всяка година се организират взаимни учения сред огнеборците от противопожарната работа в Бяла и членовете на доброволното формирование в Ценово. „ Целта на занятието е да се затвърдят знанията и практическите умения при вероятно пораждане на пожар. Съвместните тренировки способстват за по-доброто взаимоотношение сред двата екипа. Отработват се елементи, които в сериозна обстановка ще се окажат от решаващо значение “, разяснява командирът на доброволното формирование в Ценово Митко Макавеев.

За по-бързото преодоляване на сериозната обстановка беленските пожарникари викат на помощ и екип на доброволното формирование от Ценово. Огнеборците незабавно обезпечават линия за локализиране и преодоляване на запалването. Доброволците от Ценово получават задача да обезпечат с противопожарен автомобил в допълнение зареждане с вода на главната пожарна. С умелите си дейности огнеборците от двата екипа съумяват да лимитират и потушат запалването в административната постройка. Учението бе следено от основен комисар Свилен Рачев - началник на противопожарната работа в Бяла, който задълбочено проучва дейностите на пожарникарите и доброволците.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР