Ученичка с медали от олимпиади по математика и информатика е

...
Ученичка с медали от олимпиади по математика и информатика е
Коментари Харесай

Ученичка с участие в най-престижния форум за изкуствен интелект

Ученичка с медали от олимпиади по математика и информатика е с обява в най-престижния конгрес за изкуствен интелект в света.

Още в първи клас Рени Паскалева стартира да върви на разнообразни надпревари по математика. Днес тя е най-младият български участник в една от най-престижните конференции за изкуствен интелект в света.

„ Да изработиш нещо ново, което не съществува до момента, изисква доста време. Освен че би трябвало да се предложи концепция, ние би трябвало да се обосновем, че тя работи и работи по-добре пред всички други хрумвания, измислени в тази посока “, споделя Рени.

Българският институт за компютърни науки " Инсайт " към Софийския университет прави исторически пробив с обявата на 16 публикации, свързани с изкуствения разсъдък.

„ Това се случва за първи път в историята на България. " Инсайт " е един тип продължение на математическите гимназии в България. Традициите, които са построени тук в последните 50 години – в преподаването, олимпиадите, точните науки. Рени е едно от тези надарени деца “, споделя проф. Мартин Вечев, създател на „ Инсайт “.

Освен че се занимава с научна активност, Рени се явява на най-престижните надпревари и олимпиади по математика, където печели редица медали.

„ Тя съвместяваше работата по този план с безспорното учене, тъй като при нас ученето не е елементарно, всички сътрудници пожелаваме. Ние желаеме да изградим персони, които са пробивни, сполучливи “, споделя Ирина Шаркова, преподавател по математика в Първа частна математическа гимназия.

Рени е безапелационна, че желае да се развива в областта на технологиите, които да са в интерес на хората.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР