Ученичка от Пловдив се свърза с Plovdiv24.bg, за да сподели

...
Ученичка от Пловдив се свърза с Plovdiv24.bg, за да сподели
Коментари Харесай

Унизиха ученичка в автобус

Ученичка от Пловдив се свърза с Plovdiv24.bg, с цел да показа какво е претърпяла в рейс от всеобщия градски превоз.

Ето описа ѝ без редакторска интервенция:

" Здравейте, пиша ви, с цел да подам сигнал за една кондукторка, която е следващото доказателство, че някои кондуктори считат, че могат да се гаврят с пасажерите и да си изкарват нервите на тях. Вчера към 18,30 часа се качих в пловдивски рейс номер 9 с регистрационен номер PB 7210 АВ.

Аз съм ученичка на самостоятелно образование, по тази причина разполагам с електронна, а не с ученическа карта от към година насам. Качвам се в рейса и демонстрирам картата си на кондукторка, която съм виждала доста пъти. След като ѝ демонстрирах картата, тя сподели " Това е картата на майка ти, нали? ", като аз го одобрих на смешка и споделих, че цялото семейство я употребяваме (като още при първото закупуване на карта сме питали и ни е казано, че откакто картата не е поименна, може да я употребява всеки, несъмнено, когато сме поотделно).

Тя обаче продължи, като към този момент подвигна тона и ми съобщи, че майка ми си е купила картата и че другия път няма да ми я признае и ще ме таксува (както споделих, картата е взета точно поради мен). Опитах се да ѝ обясня, че съм на самостоятелно образование, при което нямам право на ученическа карта, само че тя продължи да повтаря едно и също.

Обадих се на татко ми, тъй като първо ми беше декларирано, че картата е купена от майка ми, с цел да върви на работа, след това, че е купена от татко ми, с цел да върви на работа и по тази причина звъннах, с цел да ѝ изясни по какъв начин стоят нещата, при което тя смекчи тона. Говориха и допуснах, че всичко е завършило, по-късно обаче тя пристигна при мен и приятеля ми и продължи да ни изяснява, че не можело аз да я употребявам, като даже излъга, че до момента постоянно съм била с билет или ученическа карта, което няма по какъв начин да стане, тъй като от година насам нямам право на ученическа.

Продължи да приказва нейното си, като внезапно се ядоса и ми съобщи, че мен са ме изгонили от учебно заведение поради непочтено държание. Аз не съм изгонена от учебно заведение и не знам по какъв начин го реши жена, която даже не ме познава. Казах ѝ просто да ни остави, тъй като по този начин ни крещеше и имах възприятието, че ще ни набие. Накрая при слизането от автобуса я попитах за името ѝ, тъй като нямаше бадж, както би трябвало, при което тя още веднъж ми се разкрещя " Дай си персоналната карта и касовата записка от картата ".

Значи, като пътуваш в рейса с годна същинска карта, която си си купил, ти вършат кавги, само че за множеството хора, за които знам, че пътуват с подправени училищен - няма проблем. Това е стара жена, от която би трябвало да се взима образец, отлично! И в последна сметка от цялата преживелица излезе, че кондукторите могат да се подиграват с нас както си желаят, да ни крещят, да ни наскърбяват и да желаят да ни таксуват макар картата, която имаме.

Жената, за която приказвам, е на възраст с къса черна коса,слаба, ниска и с очила. Описвам я, тъй като името ѝ, както споделих, нямаше по какъв начин да го схвана и желая просто да предупредя хората, че щом попаднат на нея - с карта без карта, ще си заплащат билетче и на всичкото от горната страна ще слязат от автобуса със скъсани нерви! "...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР