Ученичка от математическата гимназия Гео Милев в Плевен победи в

...
Ученичка от математическата гимназия Гео Милев в Плевен победи в
Коментари Харесай

Ученичка от Плевен e първа в конкурс за езиков курс в Кеймбридж

Ученичка от математическата гимназия ”Гео Милев ” в Плевен победи в състезанието за езиков курс в Кеймбридж в националната конкуренция на интернационалния план ”Световно обучение ”. Това оповестиха уредниците на състезанието.
Осмокласничката Дарина Цветанова е преборила конкуренцията с най-оригинално есе на тематика: " Лятото на фантазиите ми - съвършеният проект ". Възпитаничката на гимназия " Гео Милев " е отличник в надпреварата за езикова почивка в чужбина. Целта на състезанието е да предизвика у възпитаници на възраст сред 15 и 18 години креативност по общозначими и личностни тематики.

Плевенчанката е определена в конкуренция измежду претенденти от цялата страна с есе на британски език и ще пътува това лято на езикова почивка във Англия. Тя ще посети кампуса на едно от влиятелните английски учебни заведения - Abbey College Cambridge - дълготраен сътрудник на плана в България. Центърът е измежду най-хубавите в региона на университетските летни ваканции, които дават добра основа и умения в подготовката за кандидатстване в влиятелен западен университет.

Освен интерес към математиката, Дарина се увлича и от британски език, физика и астрономия. Сред заниманията й са спортни танци, балет, насочване и бягане. Обича да пътува със фамилията си, да се разхожда измежду природата, да взе участие в надпревари по насочване. Член е на клуб, чиято активност се свързва с щедрост. Печелила е надпревари по математика и история. Мечтае да учи квантова физика в Обединеното кралство, само че мисли и за специалности, които ще й разрешат да работи в България.

Конкурсът е проведен за трета поредна година в границите на ревю " Световно обучение " за да даде опция на амбициозни български деца с добра езикова просвета и персонална изява на непознат език да усетят атмосферата на най-хубавите европейски учебни заведения по време на лятната почивка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР