Ученически отдих и спорт“ (УОС) отказва да е залог в

...
Ученически отдих и спорт“ (УОС) отказва да е залог в
Коментари Харесай

УОС отговори на Денков: Отказваме да сме залог в политически сблъсъци

„ Ученически отдих и спорт “ (УОС) отхвърля да е залог в политически конфликти и предизборни акции. Това се споделя в позиция на комерсиалното сдружение по отношение на изнесените по-рано от просветния министър Николай Денков данни от, съгласно който за четири месеца са установени хиляди фиктивни почивки на възпитаници в базите на комерсиалното сдружение.

" Министър Денков прави това в нарушаване на закона, съгласно който одитният отчет би трябвало да бъде възложен първо на управлението на сдружението за разискване и с право на коментар, преди да се изнасят данните обществено. Това лишава управлението от опцията да реагира навреме и да създадат съответните възражения ", декларират от УОС.

От сдружението са безапелационни, че част от цифрите си опонират и позволяват, че министър Денков евентуално е измамен, въпреки и неумишлено.

" Ако той в действителност твърди, че от 8 млн. лева са върнати 1 млн. лева и откраднати 7 млн. лева, то това значи, че за последните три години сдружението не е работило въобще. Ако това е по този начин, къде е бил принципалът и за какво МОН не е реагирало тогава. Само за месеците на ръководство на министър Денков и с неговия автограф УОС е получило 1 710 000 лева против предоставени фактури, от които 570 000 за времето, в което сдружението е одитирано. В случай, че инспекторите са имали някакви подозрения за нарушавания, е трябвало да спрат тези пари ", показва от УОС.
 МОН с разкрития за хиляди фиктивни училищен почивки МОН с разкрития за хиляди фиктивни училищен почивки
През последните 4 месеца поредност от инспекции сподели съществуването на десетки хиляди фиктивни почивки на възпитаници. Това съобщи служебният мин...

Те напомнят, че настоящето управление на сдружението е получило ръководството в извънредно тежко финансово положение със отговорности от 2,5 млн. лева, а сега няма настоящи отговорности.

" В този смисъл офанзивата тъкмо в този миг оценяваме само и единствено като политическа борба сред съперници. В противоположен случай би било редно МОН да организира среща с управлението на УОС, да се запознае първо с проблемите, включително и извънредно тежките последици от Коронавирус рецесията. До този миг такава среща не е имало за интервала на ръководство на министър Денков. В същото това време МОН пусна ваучери за по 100 лева за нощувка в частни хотели, при 18 лева опция за отмора в базите на УОС и нанесе на сдружението неприемлив удар посредством откровена нелоялна конкуренция ", споделят от там.

Такова деяние поясняват като " съзнателно водене на сдружението към банкрут или прям непрофесионализъм ".

" Министър Денков показа, че ще назначи още двама души в управлението на УОС. Ако е правилно изказванието му, че то е в тежко финансово положение, належащо ли е да се дават още 100 000 лева за хонорари, вместо да се вложат в възобновяване на материалната база. Обвиненията в документи измами са догатки на министъра и те би трябвало да бъдат доказвани по съответния ред. Тъй като ние не разполагаме с одитния отчет чакаме въпреки всичко той да ни бъде възложен и откакто срещнем със наличието по същия метод обществено пред медиите ще го разясняваме ", приключват от УОС.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР