Ученически клуб по роботика от Разград се класира за финала

...
Ученически клуб по роботика от Разград се класира за финала
Коментари Харесай

Ученици от Разград искат да пратят робот на състезание в Москва

Ученически клуб по роботика от Разград се класира за финала на влиятелно интернационално съревнование за млади инженери в Москва. Талантливите деца ще се конкурират с над 7000 детски инженерни екипа от целия свят, само че пътуването им до съветската столица към момента не е несъмнено поради липса на финанси.

Роботът, класиран за присъединяване на надпреварата в Москова, учениците от Клуб QWERTY към разградско ОУ „ Васил Левски” конструирали за седмица. Машината би трябвало да може да извършва задачи на друга планета и за това децата вложили доста старания в основаването му.
Снимка: bTV
„ Машина, която има разнообразни функционалности, би трябвало да почиства, да носи минимум тежест 10 кг, ще сложим камери на робота, с цел да предава информация, и с цел да сме наясно какво прави робота, той би трябвало да може да излиза от совалка”, изяснява деветокласничката Мария Шишкова.
Снимка: bTV
Учениците от Разград са и национални първенци по роботика за възпитаници, а работата с новите технологии ги подтиква да продължат и с развиването си, като млади инженери. „ Те имат хъс и предпочитание да преконструират бъдещето, т.е. те желаят да са хората които да се намесят в бъдещето и да оказват помощ този сят да се развива още по-бързо софтуерно, с цел да могат и те да му се радват”, споделя ръководителят на клуба Венелин Николов.
Снимка: bTV
За присъединяване на надпреварата в Москва, което ще се състои на 11 декември са нужни 10 000 лв., които учебното заведение и родителите на децата не могат да обезпечат, за това разчитат на към този момент стартирала дарителска акция.

Всички, които желаят да оказват помощ, могат да създадат подаяние по банков път по сметката на ОУ „ Васил Левски “ – Разград, с категорично съображение „ Средствата да се употребяват от Клуб по роботика „ QWERTY “.

Данните на учебното заведение са:

BG60TEXI 9545 3105 9868 00

TEXIBGSF

Тексимбанк АД
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР