Ученически автобус остана без гуми, докато карал децата на училище

...
Ученически автобус остана без гуми, докато карал децата на училище
Коментари Харесай

Разпад! Ученически автобус в Бойчиновци остана без гуми по време на път /снимки и видео/

Ученически рейс остана без гуми, до момента в който карал децата на учебно заведение от село Портитовци към Бойчиновци, научи BulNews.bg.
Инцидентът станал на основната алея в Бойчиновци, а гумите на транспортното средство останали 20 метра обратно преди то да спре. Децата описват, че рейсът се наклонил и си помислили, че е спукал гума. Те незабавно са били изведени от рейса. Никой от тях не е потърпевш.
„ Шофьотър е чул дрънкане в задните колела, имало е камък, той го е премахнал и е решил, че с рейса е можело да придвижи учениците до учебното заведение в Бойчиновци, само че на към километър и половина пред учебното заведение се късат болтовете, закрепващи джантите на рейса и падат двете задни леви колела “, споделя кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.
Само преди месец авариралият рейс е бил в оторизиран сервиз в Плевен за промяна на ходовата част и от този момент е минал повече от 3000 километра.
Училищният рейс е на 10 години и е извъртял над 300 хиляди километра. През август тази година е минал и на постоянен годишен механически обзор. Често обаче аварирал и по тази причина от общината поискали нов по Министерството на образованието.
„ Писмото съм го подал октомври месец с искане за подобен автобус…и чакам след нова година да получа още един нов рейс, с цел да обезпечим безаварийното пътешестване на децата “, добави Сретениев.
Междувременно водачът на авариралия рейс е подал молба за напусне.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР