Учени в САЩ доказаха, че мултивитамините подобряват паметта и забавят

...
Учени в САЩ доказаха, че мултивитамините подобряват паметта и забавят
Коментари Харесай

Проучване: Мултивитамините забавят стареенето на мозъка

Учени в Съединени американски щати потвърдиха, че мултивитамините усъвършенстват паметта и забавят когнитивното стареене при възрастните хора. Това се оповестява в публикация, оповестена в American Journal of Clinical Nutrition.

Специалистите са анализирали данни на 573 участници в огромно изследване на ефикасността на мултивитамините и питателните добавки с дестилат от какао (COSMOS). Извършена е подробна оценка на когнитивните функционалности на доброволците, вследствие на което е маркиран сдържан позитивен резултат на мултивитамините спрямо плацебо върху умствените качества в продължение на две години.

Така учените открили статистически значима изгода от приема на мултивитамини във връзка с измененията в епизодичната памет, само че не и в изпълнителните мозъчни функционалности , в това число вниманието и планирането на деяние в сходство с обща цел. Като цяло ежедневният банкет на мултивитамини, съдържащи повече от 20 съществени микроелемента, забавя когнитивното стареене с към две години спрямо приема на плацебо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР