Учени установиха, че продължителността на брака e свързана с определен

...
Учени установиха, че продължителността на брака e свързана с определен
Коментари Харесай

Учени: Продължителността на брака е свързана с гените ни

Учени откриха, че продължителността на брака e обвързвана с избран тип генен рецептор в организма ни, написа в. " Дейли Мейл ".

Учени от Йейлския университет изследвали 178 женени двойки на възраст сред 37 и 90 години. Участниците в изследването трябвало да попълнят въпросници по отношение на брака им и неговата непоклатимост. В същото време им били взети натривки с генетичен материал. От направените проучвания се потвърдило, че двойките, които имат характерна разновидност в техния генен рецептор на окситоцина, се радват на по-продължителен и постоянен брак, предава Българска телеграфна агенция.

Окситоцинът е хормон, който е от значително значение за общественото другарство и постоянно е именуван " хормонът на любовта ". Той играе значима роля в построяването на постоянни връзки.

Въпросният генен вид на окситоцин-рецептора е наименуван OXTR rs 53576. При предходни изследвания се оказа, че той е обвързван с черти на характера като прочувствена непоклатимост, емпатия и словоохотливост. Проучването на учените от Йейлския университет е първото, което свързва продължителността на брака с генни фактори, акцентира неговият създател Джоан Монин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР