Учени успяха да реконструират пръстов отпечатък на човек само по

...
Учени успяха да реконструират пръстов отпечатък на човек само по
Коментари Харесай

По звука от плъзгане на пръст върху екрана на телефон може да се се копира отпечатъкът му

Учени съумяха да реконструират пръстов отпечатък на човек единствено по звука от плъзгане на пръста му върху сензорния екран на мобилен телефон. По този метод откриватели от Съединени американски щати и Китай сигнализираха за накърнимост в системата за отбрана на мобилни устройства посредством биометрична автентикация с пръстов отпечатък на притежателя им, оповестява Българска телеграфна агенция.

Това се оповестява в иден отчет на групата откриватели, оповестен на портала на конференцията за компютърна сигурност NDSS Symposium 2024 („ Сигурност на мрежите и разпределените системи “), която ще се организира от 26 февруари до 1 март в Сан Диего, Калифорния. 

Според отчета учените са създали новата технология PrintListener за пробив в системата за биометрична автентикация, което е нова опасност за киберсигурността. Тя може да възвръща пръстови отпечатъци посредством анализиране на звука, генериран по време на плъзгане на пръст върху сензорен екран на мобилно устройство. Това води до елементарен пробив в отбраната на устройството през приложението за автентикация посредством пръстов отпечатък. 

При потреблението на новата система са регистрирани по-високи равнища на сполучливо възпроизвеждане на пръстови отпечатъци, в сравнение с при потребление на към този момент съществуващата технология MasterPrint, която работи въз основата на разбор на данни от изкуствен интелект.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР