Учени твърдят, че ракета на SpaceX е на път да

...
Учени твърдят, че ракета на SpaceX е на път да
Коментари Харесай

Ракета на SpaceX ще се забие в Луната по погрешка

Учени настояват, че ракета на SpaceX е на път да се сблъска с Луната, откакто е прекарала съвсем седем години в космоса, оповестява “The Guardian ”.  

Тя е изстреляна от Флорида през февруари 2015 година като част от междупланетна задача за изпращане на галактически метеорологичен сателит на милион километри.

Втората степен на ракетата трябваше да изпрати спътник към точка на гравитационен баланс на 1.5 млн. км от Земята, само че след отделянето си нямаше задоволително гориво, с цел да се върне в атмосферата, нито можеше да избяга от гравитацията на системата на Земята и Луната и е в по-скоро безредна орбита от 2015 година

Бил Грей, който написа програмен продукт за следене на обекти покрай Земята, счита за „сигурен“ конфликта с противоположната страна на Луната – близо земния сателит – на 4 март. Веднъж към този момент е минала покрай Луната на 5 януари.

Това евентуално ще е първият непредумишлен конфликт на галактически отпадък с Луната. 

Учени обаче считат, че това събитие ще разреши да бъде изхвърлен материал под повърхността на Луната, който може да бъде следен.

Случаят ще повдигне още веднъж тематиката за галактическия отпадък, който може да се окаже съществено тестване за упования напредък на галактическата промишленост.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР