Учени свързват ваксините срещу коронавирус на Пфайзер и на АстраЗенека

...
Учени свързват ваксините срещу коронавирус на Пфайзер и на АстраЗенека
Коментари Харесай

Проучване: КОВИД ваксините на Пфайзер и АстраЗенека причиняват неврологично увреждане, засега много рядко

Учени свързват имунизациите против ковид на " Пфайзер " и на " АстраЗенека " със " седем редки неврологични затруднения ", оповестява в. Файненшъл Таймс. Статията вижте.

Изданието цитира изследване, в което са взети поради данни от 32 милиона имунизирани възрастни в Англия. То открива, че при хора, имунизирани с първа доза от препарата на " АстраЗенека ", броят на случаите на синдром на Гилен-Баре (Guillain-Barré) се е нараснал: 38 са получили тежки затруднения, само че броят на имунизираните е над 10 милиона души. Синдромът е рядко положение, при което имунната система нападна периферните нерви, което води до мускулна уязвимост, болежка или изтръпване, а в по-тежки случаи и до парализа.
 Невролог: Хората с неврологични проблеми да се имунизират против ковид, вирусът нападна и мозъка Невролог: Хората с неврологични проблеми да се имунизират против ковид, вирусът нападна и мозъка
За хората с неврологични болести е доста значимо да се имунизират против ковид (COVID-19). Това споделя проф. доктор Димитър Масларов...

Експертите откриват още, че в границите на 28 дни след имунизацията с препарата на " Пфайзер " има нараснал риск от хеморагичен инсулт или мозъчен кръвоизлив, като почти на 10 милиона имунизирани случаите са 60. По-голям риск от затруднения има при имунизираните дами.

В проучването се акцентира, че рисковете от всевъзможни неврологични затруднения са по-високи измежду хората, инфектирани с ковид, в сравнение с измежду тези, които са имунизирани против ковид.

Проучването преглежда данни от хора, имунизирани сред декември, 2020 година и май, 2021 година и обгръща данните на 32 милиона имунизирани, 20 милиона от които с препарата на " АстраЗенека ", а 12 милиона - с този на " Пфайзер ", написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР