Учени ще пускат нарочни публикации в TikTok, за да проверяват

...
Коментари Харесай

TikTok обеща повече прозрачност за модерацията


Учени ще пускат нарочни изявления в TikTok, с цел да ревизират по какъв начин работи модерацията в платформата (снимка: CC0 Public Domain)

Социалната мрежа TikTok съобщи, че ще споделя повече данни с избрани откриватели, с цел да могат да проучат активността на платформата на фона на възобновените рецензии по отношение на въздействието на приложението за малко видео върху обществото и връзките му с Пекин.
още по темата
По-късно тази година компанията ще даде на „ определени откриватели “ достъп до своите API, сподели основният действен шеф на TikTok Ванеса Папас в блог-публикация в сряда. Ходът има за цел да „ усъвършенства лесния достъп до обществени и анонимизирани данни за наличието и интензивността в нашата платформа “, разясни Папас.

TikTok създава и инструмент, който ще даде на учените „ ефикасен метод да оценят нашите системи за модериране на наличие и да изследват съществуващото наличие, налично на платформата “, добави Папас. Наред с това учените скоро ще могат да качват свои лични изявления, с цел да видят по какъв начин другите типове наличие биват разрешавани, отхвърляни или излъчени на модераторите за спомагателна оценка.

Заедно с това TikTok даде обещание да разшири отчетите си за бистрота, добавяйки информация за „ противопоставяне на интервенциите за прикрито въздействие “. Тази информация ще бъде включена в тримесечните доклади на компанията. „ Знаем, че не е задоволително просто да кажем „ доверете ни се “, споделя Папас. „ Ето за какво от дълго време поехме значим ангажимент за бистрота, изключително когато става въпрос за това по какъв начин модерираме и предлагаме наличие. “

И други компании за обществени медии неотдавна дадоха обещание да усилят прозрачността за откривателите. Meta, компанията-майка на Фейсбук, разгласи през май, че ще споделя повече детайлности с откривателите за това по какъв начин политическите и обществените реклами биват насочвани към потребителите на платформата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР