Учени са описали възможността за копиране на човешкия мозък на

...
Учени са описали възможността за копиране на човешкия мозък на
Коментари Харесай

Измислиха как да възпроизведат човешкия мозък в изкуствен интелект

Учени са описали опцията за прекопирване на човешкия мозък на физическо устройство за предпазване, оповестява изданието Engadget. За плана за основаване на неестествен мозък описа екип от откриватели от Харвардския университет и инженери на Samsung. В публикация в списанието Nature се разяснява, че новият способ ще позволи  човешки мозък  да се имитира съвсем напълно от изкуствения разсъдък като информацията от него се трансферира на микрочипове. 
Картата на невронните връзки на човешкия мозък може да бъде копирана благодарение на масив от наноелектроди. След това информацията се трансферира в 3D твърдотелна мрежа с висока компактност.

Такъв чип може да възпроизведе неповторимите изчислителни интервенции, които прави човешкия мозък, в това число акомодация към околната среда, лекост на образование, блян към ниска консумация на сила, самостоятелност и знание.
Матрицата от наноелектроди, разказана от учените, може да проникне в огромен брой неврони и да запише техните електрически сигнали с висока сензитивност. Записването на тези вътреклетъчни връзки демонстрира къде се свързват невроните и какъв брой мощни са тези сигнали. Такава карта може да бъде интегрирана в чипове NAND или RPAM.
В момента основаването и производството на неестествен мозък е лимитирано. Човешкият мозък има повече от 100 милиарда неврони и хиляда пъти повече синаптични връзки сред тях. На този невроморфен чип ще му трябват към 100 трилиона единици памет - параметри, към момента недостигнати от техническия напредък.
Неотдавна американски учени откриха, че за вземането на решения, прочувствената тирада и случайните придвижвания дават отговор рекурентната невронна мрежи в основния мозък. Информацията от рекурентната невронна мрежа (RNN) се употребява при изкуствения разсъдък, когато на цифровия глас би трябвало да се придаде колорит и подтекст, с цел да се разбере посланието в дълбочина. Например в гласа на асистента на Гугъл, Alexa от Amazon, доста озвучени аудиокниги и видеоклипове можете да чуете образец за RNN в деяние.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР