Учени са на път да направят мащабно научно откритие, което

...
Учени са на път да направят мащабно научно откритие, което
Коментари Харесай

Учени смятат, че съставка на енергийните напитки забавя стареенето

Учени са на път да създадат огромно научно изобретение, което е обвързвано с битката против стареенето. И това е известната съставна част в енергийните питиета - таурин. 

Тауринът е химично вещество, което спада към групата на аминокиселините. Той се среща естествено в храни, съдържащи протеини, като животинските артикули. Тауринът спомага за действието на клетките и за производството на сила. Той поддържа здравето на митохондриите в клетките, които дават отговор за зареждането на клетките с сила. 

Учени от Колумбийския университет в Ню Йорк, Съединени американски щати вършат опит като дават дневна доза таурин на мишки. Резултатите са оповестени в Journal of Science и демонстрират, че продължителността на живота на мъжките мишки се е нараснала с 10%, до момента в който при женските е повишена с към 12%. 

" Изобилието на таурин понижава с възрастта и обръщането на този спад кара животните да живеят по-дълго и по-здравословно. В последна сметка тези открития би трябвало да се отнасят и за хората " , споделя доктор Виджай Ядав, който управлява изследователския екип в Медицинския център " Ървинг " в Колумбия.

Тауринът се среща естествено в човешкия организъм, само че с напредването на възрастта равнищата му естествено понижават. Изследователите за пръв път виждат таурина като евентуален катализатор на стареенето преди повече от десетилетие, когато откриват, че междинният 60-годишен човек демонстрира равнища на таурин, измерващи едвам една трета от тези, които могат да бъдат открити при 5-годишно дете.

Докато тестванията върху хора занапред стартират, откривателите от Колумбийския университет поучават хората да не усилват интензивно количеството на таурин, с цел да се борят със стареенето, до момента в който не научим повече. Необходимо е по-широко изследване, с цел да се дефинират плюсовете и минусите на високия банкет на таурин.

В изявление за Би Би Си доктор Ядав отхвърля да разкрие дали самият той приема добавки с таурин, като споделя:

" Нека изчакаме да приключат клиничните изследвания, преди да препоръчаме на необятните пластове от популацията да отидат до рафта в магазина за хранителни артикули и да си купят таурин " .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР