Учени работят интензивно по ново хапче което може да добави

...
Учени работят интензивно по ново хапче което може да добави
Коментари Харесай

Разработват лекарство, с което можем да живеем 200 години

Учени работят интензивно по ново хапче което може да добави 100 години към живота на човек. То работи като отстрани клетките, които способстват за процеса на стареене в човешкото тяло. По този метод евентуално може да удвои на живота ни.

Човешкото стареене се форсира от кафези, наречени „ зомби кафези “, научно известни като стареещи кафези. Тези кафези стопират да се разделят през целия ни живот, натрупват се в тялото ни и в последна сметка отделят съединения, които форсират стареенето.

Лекарството е тествано върху мишки в опит през 2020 година и резултатът е усъвършенствана физическа функционалност и удължено здраве и дълготрайност на живота. Сега учените работят върху възпроизвеждането на резултата при хора.

Британският компютърен биолог доктор Андрю Стийл в книгата си за дълголетието на човешкия живот твърди, че е изцяло допустимо хората да живеят над 100 години с избран тип лекарство.

В книгата той декларира, че проучванията в региона на сенолитиците - медикаменти, които работят за елиминиране на кафези, влошаващи функционалността на тъканите - към този момент демонстрират обещаващи резултати и могат да станат налични на пазара през идващото десетилетие.

„ Не мисля, че има някаква безспорна граница за това какъв брой дълго можем да живеем “, сподели доктор Стийл пред MailOnline. „ Не виждам физическа или биологична причина хората да не могат да живеят до 200 години – предизвикването е дали можем да развием биомедицинската просвета, с цел да го създадем допустимо. “

Съобщава се, че хапчетата към този момент са в стадий на изпитване върху хора и може да се появят на пазара през идващите 10 години.

Въпреки това, даже в случай че опитът е сполучлив, остава въпросът дали хората биха желали да живеят още 100 години?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР