Учени предупредиха, че може да има скок в фаталните автомобилни

...
Учени предупредиха, че може да има скок в фаталните автомобилни
Коментари Харесай

Слънчевото затъмнение в САЩ може да доведе до масова смърт, ето защо

Учени предизвестиха, че може да има скок в съдбовните автомобилни произшествия по време на слънчевото затъмнение през април.

Изследователи от университета в Торонто проучиха данните за пътния трафик от слънчевото затъмнение през 2017 година и откриха, че има над 1000 спомагателни смъртни случая на пътя в Съединени американски щати три дни преди и след галактическото събитие.

Средната смъртност при автомобилни произшествия в Съединени американски щати всеки ден е към 114, само че те бяха пони 189 всеки ден през седмицата на слънчевото затъмнение преди четири години.

Затъмнението на 8 април ще накара повече от 3,7 милиона души да пътуват до един от 14-те щата, с цел да видят слънчевото затъмнение, в това число Мейн, Кентъки, Айдахо, Мичиган, Пенсилвания и Тексас.

Тексас ще види най-вече пасажери, възлизащи на към 270 000 до почти един милион гости, заради отличното си местонахождение за гледане на затъмнението, до момента в който Индиана ще посрещне сред 131 000 и 522 000 души.

Въпреки че към момента има варианти за коли чартърен и хотели, разноските са скочили, изключително в Далас, където има 571% нарастване на хотелските резервации за дните, водещи до слънчевото затъмнение.

Цените на хотелите в Уако, Тексас са скочили с цели 81%, до момента в който цените в Кливланд и Остин също са се повишили надлежно с 33 и 34%.

Според отчета общият повишен риск от трафика е съпоставим с този, следен на огромни празници, в това число Деня на благодарността, Деня на паметта и уикенда на 4 юли.

Общото слънчево лъчение настава, когато луната изцяло блокира лицето на слънцето, трансформирайки за малко намерено в мрачно денем.

Спектакълът ще бъде забележим от към 32 милиона души по тясна пътека през Северна и Централна Америка.

Това ще означи първото виждане на слънчевото затъмнение от Съединени американски щати от август 2017 година, когато също се следи 95-процентно нарастване на рисковете от трафика към времето на затъмнението.

Най-големият растеж се следи в часа преди затъмнението, защото милиони хора са напуснали едновременно, което съставлява 50% нарастване в съпоставяне със междинния ден.

Според откривателите не е евентуално увеличението на съдбовните произшествия да се дължи на околната светлина, а по-скоро на увеличението на хората на пътя.

Други евентуални фактори включват хора, които карат по непознати пътища, превишена скорост, с цел да видят затъмнението в точния момент, разпръскване по време на шофиране, когато се пробват да видят затъмнението, и увреждане, провокирано от опиати или алкохол от свързани празненства.

Новото изследване преглежда данни от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата за всички съдбовни произшествия в Съединени американски щати по време на тридневния прозорец на последното затъмнение и ги съпоставя с тридневен прозорец от седмицата преди и по-късно.

Изследователите обаче предизвестяват, че даже водачите да не гледат затъмнението, те би трябвало да внимават за други водачи, които са участвали на събитието.

Докладът идва, откакто Федералната авиационна администрация издаде предизвестие за пътешестване, като сподели, че летищата, които са в линията на цялостната траектория на слънчевото затъмнение, може да претърпят закъснения и пренасочване от 7 април до 10 април.

Предупреждението включва интернационалното летище Далас-Форт Уърт, което се чака да бъде главен център за пасажерите, идващи да видят затъмнението, и което към този момент приема повече от 200 000 летци всеки ден.

„ Въздухоплавателното средство би трябвало да бъде квалифицирано за евентуално изчакване във въздуха, пренасочване и/или предстоящи времена за позволение за тръгване (EDCT), които могат да бъдат издадени за всички вътрешни IFR идващи и заминаващи. Инициативи за ръководство на трафика (TMI) са вероятни “, се споделя в известието на FAA

Държавни чиновници също по този начин показаха боязън, че мобилните телефонни услуги могат да бъдат прекратени заради 3,7 милиона души, които се чака да гравитират към райони, които са домакини на „ Голямото затъмнение в Северна Америка “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР