Учени представиха експериментално съединение, което може да спре разпространението на

...
Учени представиха експериментално съединение, което може да спре разпространението на
Коментари Харесай

Създадено е лекарство, което блокира метастазите на рака

Учени показаха пробно съединяване, което може да спре разпространяването на рака на гърдата. Неговата резултатност и сигурност към този момент са потвърдени в предклинични модели. Предвид универсалността на лечебната цел, лекарството може да се окаже дейно освен при рак на гърдата, само че и при доста други постоянно срещани типове тумори.

Изследователи от Англия и Китай отдавна учат особеностите на метастазите на рака. При предходни опити те откриха, че избрани протеини вземат участие в процеса на разпространяване на фокалния израстък в цялото тяло. Един от тях, наименуван S100A4, който е извлечен от клетките на метастатичен нападателен рак на гърдата, е определен като цел за влияние на нови пробни медикаменти.

Учените са създали инхибитора S100A4 и са го тествали първо в клетъчна просвета, а по-късно и върху лабораторни мишки с тройно отрицателен рак на гърдата. Лекарството сполучливо блокира процеса на метастазиране на рака и не провокира съществени странични резултати.

S100A4 взе участие единствено във образуването и поддържането на метастазите на рака, тъй че таргетирането му е доста обещаващо и има нужния профил на сигурност.

Установено е, че S100A4 се среща при доста типове рак, тъй че насочването към него може да обезпечи повсеместен способ за битка с метастазите на рака – главната причина за гибел от рак.

Сега учените имат намерение да потвърдят откритията си в по-големи лабораторни скотски типове, след което ще могат да се възнамеряват клинични проби.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР