Учени откриха парчета полистирен на отдалечен плаващ къс лед на

...
Учени откриха парчета полистирен на отдалечен плаващ къс лед на
Коментари Харесай

Откриха пластмаса на плаващ къс лед на 1600 км от Северния полюс

Учени откриха части полистирен на далечен плаващ пай лед на 1600 км от Северния полюс , заяви в. " Дейли мейл ".

Това е едно от най-северните места, на които е намирана пластмаса в Световния океан . Учените се притесняват, че към този момент се замърсява и Арктикът поради топенето на ледовете.

Земята се трансформира в пластмасова планета

Откритието е направено по време на експедиция до Северния полюс на английски, американски, норвежки и китайски учени. Полистиренът е открит сред 77-ия и 80-ия градус северна широчина в Северния ледовит океан . Експедицията се е придвижвала с две яхти без ледоразбивачи.

Когато хапваш сладолед и хвърлиш опаковката на плажа (ВИДЕО)

" От 25 години проучвам Арктика и в никакъв случай не съм виждал толкоз огромни части отпадък. Парчетата полистирен стояха най-отгоре върху леда ", сподели ръководителят на експедицията Пен Хадоу .

Четки за зъби, запалки и капачки попадат в менюто на морските птици

Пластмасата в Световния океан е доста рискова за живите организми. Предишно проучване откри, че повече от пет трилиона парченца изкуствени материали плуват в океаните. Според други специалисти те към този момент са толкоз публикувани, че ще образуват непрекъснат пласт във фосилната история.   По тематиката Пластмасата към този момент е станала част от земната кора Пластмаса е открита в питейната вода на пет континента

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР