Учени откриха „Омикрон“ и сред дивите животни. През декември и

...
Учени откриха „Омикрон“ и сред дивите животни. През декември и
Коментари Харесай

За първи път: Учените откриха "Омикрон" и сред дивите животни


Учени откриха „ Омикрон “ и измежду дивите животни. През декември и януари откриватели от Съединени американски щати идентифицираха към две дузини белоопашати елени, инфектирани с “Омикрон “.

Това е първото доказателство, че този вид на ковид се популяризира и измежду животните, оповестява Business Insider.

Заразените елени живеят в окръг Стейтън Айлънд, Ню Йорк, където животните са покрай хората - те живеят в паркове и се разхождат свободно.

В реалност обаче географското разпространяване на варианта може да бъде безкрайно: в Съединени американски щати има към 30 милиона елени от тази порода.

Други варианти на ковид са открити при котки, кучета, порове, норки, свине, зайци и други животни, които са се заразили от хора. Така да вземем за пример, по данни на Министерството на земеделието на страната, в 15 американски щата всеобщо са инфектирани с другите варианти на COVID-19 упоменатите белоопашати елени.

Учените се притесняват, че елените и другите животни могат да се трансфорат в " резервоари " на ковид, даже откакто COVID-19 стане ендемичен за хората, сходно на грипа.

В най-лошия случай вирусът може да еволюира и мутира при северните елени, след което да се популяризира измежду хората като по-смъртоносен вид, само че това развиване е малко евентуално, твърдят откривателите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР