Учени откриха нов вид жаба в планинската верига Гхати в

...
Учени откриха нов вид жаба в планинската верига Гхати в
Коментари Харесай

Откриха нов странен вид жаба, която прилича на прасе

Учени откриха нов тип жаба в планинската верига Гхати в югозападна Индия.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА НАЙ-СТРАННИТЕ ЖИВОТНИ НА СВЕТА

Жабата е кръстена „ Лилавата жаба на Бупати “ (Bhupathy’s purple frog) на името на индийския херпетолог доктор Субраманиям Бупати, изгубил живота си в същата планина през 2014 година

Във видеото горе вижте няколко странни животни, които в действителност съществуват

Лилави жаби населяват Сейшелските острови и други елементи на Индия,

само че Лилавата жаба на Бупати е по-различна от другите. Тя е по-скоро кафеникава, в сравнение с лилава и има зурлест нос, който ѝ придава тип на малко прасенце или пък къртица. За разлика от множеството жаби, при които зовът е тритактов, нейният е четиритактов.

The newly discovered purple frog spends nearly its entire adult life underground and only mates when rain falls https://t.co/13MDbYORk4
— National Geographic (@NatGeo) 24 август 2017 година
„ Както елементарната лилава жаба, по този начин и тази на Бупати е еволюирала без значение една от друга и от останалите типове жаби. Най-близките им родственици са на Сейшелите, не в Индия “, изяснява откривателят на „ Нешънъл Джиографик “ Джоди Роули.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТРАННИ ЖИВОТНИ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Съавторът на докалада, в който се оповестява за новия тип, Рамеш К. Агарвал, удостоверява, че Лилава жаба и Лилава жаба на Бупати не са един и същи тип. Учените са стигнали до това умозаключение посредством ДНК тест.

Животните от типа прекарват по-голямата част от живота си подземен и не излизат на повърхността даже за храна. Дългият им език, сходен на флейта, улеснява метода им на живот и с него те просто засмукват инсекти подземен, написа "Нешънъл Джиографик ".

Видът се развъжда по време на мусоните

Когато над горите се изсипват проливни дъждове, мъжките стартират да насочат своя вик за чифтосване отдолу под земята. След като се намерят и чифтосат, женската снася яйцата си в някое ручейче, където до няколко дни те се трансформират в попови лъжички.

Топ 5 най-странните ГМО животни и растения

Интересно е да се означи, че всяка година се записват по над 100 нови типа жаби. Никой не може да каже какъв брой типове са към момента неоткрити.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

В идващото видео може да разберете кои са едни от най-отровните животни на Земята:



Четете още:

Женски водни кончета се вършат на умрели, с цел да избегнат чифтосване

Мистериозно създание изплува на брега на остров Серам в Индонезия

Откриха великански акули, изчезнали от лицето на планетата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР