Учени откриха древен метеорит, с помощта на който може да

...
Учени откриха древен метеорит, с помощта на който може да
Коментари Харесай

Откриха древен метеорит, който може да покаже как се е зародил животът в Слънчевата система

Учени откриха античен астероид, благодарение на който може да се изясни произходът на живота, и то освен на нашата планета, заяви „ Индипендънт “.

Новото изобретение наподобява е част от скалите, образували се по време на раждането на Слънчевата система преди 4.5 милиарда години. Връщайки се толкоз обратно във времето астрономите биха могли да схванат по какъв начин на Земята се е зародил животът. С помощта на тези открития може да се даде отговор и на въпроса къде другаде в Слънчевата система би могло да съществуват форми на живот.

Според откривателите значими органични материали стоят в основата на основаването на Слънчевата система. Чрез изследване на изотопната сигнатура на съединенията в скалите от това време, учените може да открият следи от основни детайли – въглерод, водород, О2, азот и сяра, които е допустимо да са изиграли съществена роля при зараждането на форми на живот – на единствено на Земята, само че и на други места в Слънчевата система.

Древният астероид, открит и изучаван сега от откривателите в университета в Манчестър, е извънредно необичаен и съставът му би могъл да даде отговор на доста от въпросите за раждането на Слънчевата система.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР