Учени откриха, че имат клитори, разбивайки дългогодишното мнение, че този

...
Учени откриха, че имат клитори, разбивайки дългогодишното мнение, че този
Коментари Харесай

Научен пробив: Женските змии изпитват оргазъм по време на секс


Учени откриха, че имат клитори, разбивайки дългогодишното мнение, че този тип женски влечуги нямат сексуален орган, оповестява Би Би Си.

Изследването е осъществено от интернационален екип учени, управителен от университета в Аделаида, Австралия. Това е първото по рода си изследване, в което анатомично е разказано по какъв начин наподобяват женските змийски клитори.

Пенисите при мъжките (хемипенисите) са изследвани преди десетилетия. За тях се знае, че са раздвоени и се намират при опашката.

„ Женските гениталии бяха табу, учените не можеха да ги открият и хората одобряваха неправилно изказванието, че змиите са интерсексуални “, сподели Меган Фолуел, докторант и водещ откривател.

Проучването е оповестено в научното издание Proceedings of the Royal Society B Journal тази седмица.

В проучването се показва, че клиторът на женската се намира в опашката.

Змиите имат два обособени клитора (хемиклитори), те са разграничени от тъкан и скрити от долната част на опашката. Двустенният орган е формиран от нерви, колаген и червени кръвни кафези, съответстващи на еректилната тъкан, прецизираха учените.

Фоуел съобщи, че е почнала проучването си за женските гениталии на змиите, тъй като научната литература е била доста нищожна по отношение на размножаването на този тип влечуги.

Проучването е направено при 10 типа змии, измежду които килимен питон, пясъчна усойница и пепелянка. Хемиклиторите са били разнообразни по мярка.

С откритието си учените развенчали и това дали женските змии изпитват наслаждение по време на чифтосване. Досега откривателите имаха вяра, че сексът при змиите е бил по насила. Мнението за това идва, откакто е видяно, че мъжките змии са много по-агресивни по време на чифтосване, а женската е много по-спокойна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР