Учени от университетската болница в Атикон в Гърция твърдят, че

...
Учени от университетската болница в Атикон в Гърция твърдят, че
Коментари Харесай

Всички имат тази бутилка в кухненския шкаф, а не знаят какво лекува

Учени от университетската болница в Атикон в Гърция настояват, че съществува нещо, което всички имаме в дома си и при постоянен банкет може да помогне за намаление на кръвната захар. Учените стигнаха до това умозаключение, анализирайки резултатите от няколко предходни изследвания. 
Според експертите приемането на оцет, по-специално ябълков оцет, „ забавя процеса на храносмилане в стомаха “, като по този метод предотвратява внезапното повишение на кръвната захар. За да тестват тази догадка, учените решили да проведат в допълнение изследване, включващо 10 души с диабет.
Скоростта на храносмилането на храната в стомаха е записана благодарение на ултразвук. Доброволците получили или оризов пудинг и вода, или оризов пудинг, вода и ябълков оцет. В резултат лекарите откриват, че при тези участници, които са приемали оцет, храната се усвоява с 17% по-бавно спрямо тези, които не я одобряват.

В друго изследване, извършено от учени от Аризонския държавен университет (САЩ), на пациенти с диабет вид 2 било препоръчано да употребяват 2 супени лъжици ябълков оцет преди лягане. Изследвайки резултатите специалистите открили, че до сутринта кръвната захар е спаднала с 6%, написа.
Въпреки това лекарите предизвестиха, че по-точните изводи изискват спомагателни проучвания. Важно е да се посочи, че лекарите предизвестяват, че е рисково да се приема оцет в най-чистия му тип. Най-добре е да го разреждате с вода в съразмерност 2 супени лъжици на 250 мл. вода.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР