Учени от университета в Торонто и университета Макюън са установили,

...
Учени от университета в Торонто и университета Макюън са установили,
Коментари Харесай

Какво пречи на някои хора да запомнят лицата на други

Учени от университета в Торонто и университета Макюън са открили, че хората с нараснало възприятие за лично „ аз “ и самочувствие са по-малко склонни да запомнят лицата на други хора, написа Daily Mail.

Изследователите са измерили „ показателя на егоизъм “ на хората, който включва индикатори като самофокусиране и неуважение на потребностите на другите. На доброволци били показани 40 фотоси на мъже, като били приканени да изберат от общо осемдесет фотоси тези, които са виждали преди.
10 особености в държанието на нарцисистите
Нарцистичното разстройство на личността се среща все по-често в последно време. Всеки от нас от време на време демонстрира някое изброените качества, само че...

В резултат било открито, че тези респонденти, които имали по-висок „ показател на егоизъм “, изпълнявали задачата по-зле от другите.

„ Фокусирането върху себе си може да попречи на забелязването, разпознаването или запомнянето на това, което се случва на друго място. В резултат на това нарцисистите са изключително склонни да пропущат, а след това да не си спомнят събитията към себе си “, се споделя в прессъобщението на проучването.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР