Учени от университета в Оксфорд разработиха бърз тест за COVID-19,

...
Учени от университета в Оксфорд разработиха бърз тест за COVID-19,
Коментари Харесай

Оксфордският университет разработи 5-минутен тест за Covid-19

Учени от университета в Оксфорд създадоха бърз тест за COVID-19, кадърен да разпознава ковид за по-малко от пет минути, заяви в четвъртък фармацевтичната компания AstraZeneca, която е сътрудникът на университет при създаването на коронавирусна ваксина, осведоми.

Екипът се надява да стартира създаването на артикули за тестващото устройство при започване на 2021 година и да има утвърдено устройство разполагаем шест месеца по-късно. Въпросният тест е в положение да открие ковид и да го разграничи от другите вируси с висока акуратност, настояват учените.

" Нашият способ бързо открива непокътнати вирусни частици ", изясни професор Ахил Капанидис от Физическия факултет на Оксфорд, добавяйки, че това значи, че пробата ще бъде „ елементарен, извънредно бърз и доходоносен “.

Бързите антигенни проби се преглеждат като основни за въвеждането на всеобщи проби и стопански системи за отваряне, до момента в който коронавирусът към момента циркулира, а тези, които към този момент се употребяват, са по-бързи и по-евтини, само че по-малко точни от съществуващите молекулярни PCR проби. В сряда Siemens Healthineers разгласи стартирането в Европа на комплект за бърз тест за антиген за разкриване на коронавирусни инфекции, само че предизвести, че промишлеността може да се бори да отговори на възходящото търсене.

Въпреки че платформата на Оксфорд ще бъде подготвена едвам през идната година, тестванията могат да оказват помощ за ръководството на пандемията в точния момент за идната зима. Здравните чиновници предизвестяват, че светът ще би трябвало да живее с ковид, даже в случай че е създадена ваксина.

" Значителна угриженост за идните зимни месеци са непредсказуемите резултати от взаимната циркулация на SARS-CoV-2 с други сезонни респираторни вируси. Показахме, че нашият тест може надеждно да прави разлика сред разнообразни вируси в клинични проби - разработка, която предлага решаващо преимущество в идната фаза на пандемията ", изясни доктор Никол Роб от Медицинското учебно заведение в Уорик. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР