Учени от университета на Уайоминг заключиха, че съществували през последните

...
Учени от университета на Уайоминг заключиха, че съществували през последните
Коментари Харесай

Учени откриха причината за масовата гибел на древни цивилизации

Учени от университета на Уайоминг заключиха, че съществували през последните 10 000 години антични цивилизации били синхронизирани една с друга , оповестява сп. " Протоколи на Американската академия на науките ".

 
За това свидетелстват почти съвпадащите промени в потреблението на запаси и потреблението на сила . По този метод разнообразни култури се оказали свързани между тях и гибелта на една от тях провокирала изгубването на другите.

 
Учените изследвали исторически бележки и данни за радиовъглеродния разбор на проби от дървесина, овъглени дървета, кости, в региони в Съединени американски щати , Австралия , Англия и други страни за интервал от 10 000 години.
 слънце растения ThinkStock/Getty Images
Въз основа на тази информация било преценено потреблението на сила под формата на храна за хората и селскостопанските животни, изкопаеми горива, електричество от обществата в разнообразни интервали.-->

 
Специалистите също така сравнили темповете на промените в потреблението на сила сред цивилизациите в обособени райони на Земята и решили равнището на синхронизация.
 
Оказало се, че потреблението на сила в една цивилизация фактически се влияело от това в друга, само че равнището на синхронизация намалявало с увеличение на дистанцията сред тях.
 апокалипсис армагедон ThinkStock/Getty Images
Учените изясняват това с съществуването на контакти сред обществата както за къс интервал, по този начин и в разстояние на хилядолетия.

 
Глобализацията обаче може да докара доста цивилизации до синхронизиран провал . Хората се стремят да развиват инфраструктурата, с цел да може притокът на запаси да е по-стабилен през идващите десетилетия и епохи, само че стават по-уязвими към забележителните промени в обкръжаващата ги среда.
 
По мнението на учените, това би трябвало да се има поради в политиката на устойчивото развиване , която допуска взаимоотношение сред обособени страни и в съгласие потребление на запаси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР