Учени от университета на щата Виктория в Австралия установиха, че

...
Учени от университета на щата Виктория в Австралия установиха, че
Коментари Харесай

Oткриха прост метод за съхраняване на здравето и удължаване на живота

Учени от университета на щата Виктория в Австралия откриха, че късата интензивна физическа интензивност е толкоз ефикасна за поддържане на митохондриалните функционалности, колкото продължителните физически натоварвания, оповестява уеб сайтът MedicalXpress.

Известно е, че физическите извършения способстват за основаване на нови митохондрии и усъвършенстват действието на към този момент съществуващи клетъчни органели. Но въздействието на интензивните тренировки, които доста усилват честотата на съкращаването на сърдечния мускул, до момента не бе в детайли изучено.

Новото проучване обхванало 8 доброволци, които трябвало да извършат извършения с друга активност с велоергометър. Умерената физическа интензивност се изразявала в половинчасови непрекъснати извършения с 50-процентно пиково напрежение, а интензивната интензивност - в пет 4-минутни извършения със 75-процентно пиково напрежение. Спринтът пък се състоял от четири 30-секундни извършения с оптимално напрежение, с период от 4,5 минути сред тях. В края на всяка подготовка било изследвано количеството на митохондриите в бедрените мускулни кафези.

Учените установили, че след упражненията, в разнообразни елементи на митохондриите се трансформирало равнището на водородния пероксид, който взе участие в предаването на сигнали, поддържащи вярното действие на клетъчни органели. Освен това продължителните половинчасови извършения и късите тренировки (спринтът) имали подобен резултат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР