Учени от университета Лунд в Швеция са открили данни, че

...
Учени от университета Лунд в Швеция са открили данни, че
Коментари Харесай

Свръхмощна слънчева буря ударила Земята преди 2600 г.

Учени от университета " Лунд " в Швеция са разкрили данни, че преди повече от 2000 години Земята е попаднала в зоната на свръхмощно слънчево изригване. Толкова мощно, че следи от него има по планетата и до през днешния ден, оповестява БиБиСи.

Учените са разкрили доказателства за изригването в ледовете на Гренландия. Те показват, че изригването е било 660 година прочие Хр. и е било 10 пъти по-мощно от което и да е друго изригване, което е засечено откогато модерната просвета води статистика, т.е. към 60 години.

И до момента в който тогава сходно мощно изригване не е било необикновен проблем за човечеството, то в този момент това не е е по този начин. Толкова мощно изригване може да извади от строя спътници, информационни мрежи и друга електроника. Силната радиация може да е рискова и за астронавтите и даже за хората в самолети, които минават над полярните полюси на планетата.

Слънчевите изригвания нормално доближават Земята в границите на един до четири дни според от позицията ѝ. Те са два типа - с протони с огромен заряд, както и такива с по-нисък заряд, които са извършител на магнитните стихии. Обикновено двата вида съответстват с едно изригване, само че има и изключения.

Учените означават, че досегашната статистика явно не е задоволителна, с цел да може човечеството да разбере фактически какъв брой мощни могат да бъдат слънчевите изригвания. Експерите са разкрили данни и за други две съществени изригвания, като едното от тях е било сред 774 година и 775 година сл. Хр., като е било съизмеримо по активност като първото.

Учените в този момент работят по установяване дали има някаква причинност в честотата или аргументите за тези по-мощни от нормално изригвания. Информацията ще помогне за предвиждането на евентуални рискови слънчеви стихии в бъдеще, което ще разреши да се подхващат защитни ограничения.

 

Vesti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР