Учени от университета Кейо в Токио са изследвали микробиотата (чревната

...
Учени от университета Кейо в Токио са изследвали микробиотата (чревната
Коментари Харесай

Изолираха уникални чревни бактерии, подтискащи развитието на патогените

Учени от университета Кейо в Токио са изследвали микробиотата (чревната микрофлора) на десетки столетници, написа Популярная механика. В опита са взели присъединяване 160 души на възраст над 100 години, 112 на възраст от 85 до 89 години и 47 участници (контролна група) - от 21 до 55-годишни.

При разбора на пробите откривателите открили, че столетниците имат доста нараснала централизация на неповторима жлъчна киселина, която потиска растежа на патогените.

За производството на тази киселина са виновни специфични бактерии, една от които е Odoribacteraceae.

Защо столетниците имат и на каква възраст тя се образува (може би това е наследствена черта), към този момент към момента няма пояснение. Но тази микробиота е доста значима за поддържане на здравето.

Известно е, че дълголетниците са по-малко изложени на обвързваните с възрастта хронични болести и инфекции, спрямо другите хора, не доживяващи до напреднала възраст.

Изследователите не престават да търсят отговор на въпроса за какво столетниците имат в организма си повече бактерии Odoribacteraceae и дали те се развъждат в преклонна възраст или се развиват през целия им живот.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР