Учени от университета Бар-Илан в Израел са успели да увеличат

...
Учени от университета Бар-Илан в Израел са успели да увеличат
Коментари Харесай

Удължават живота до 120 години

Учени от университета " Бар-Илан " в Израел са съумели да усилят продължителността на живота на мишки в лабораторни условия с 23%. Сега откривателите изследват опцията за удължение на човешкия живот, оповестява The Times of Israel.

Изследователите " повдигат завесата " и описват за своя опит. Те са съумели да усилят количеството на SIRT6 при 250 гризачи. Това е протеин, който въздейства върху възобновяване на ДНК. Така генният материал се възпроизвежда в тялото и стареенето се забавя.

Ръководителят на лабораторията, в която е извършено проучването, Хаим Коен, е разказал, че това е значимо научно изобретение. Ако се открие метод начин да се употребява този способ върху човек, продължителността на живота му ще се усили до 120 години. Сега междинната дълготрайност на живота в света е 71 години.

Освен това процесите на стареене ще се забавят. В същото време рискът от свързани с възрастта болести ще намалее. Човек ще се усеща прелестно: ще бъде в положително здраве и схващане. Коен добавя, че предстоят доста проби, с цел да може в бъдеще хората да живеят дълго и щастливо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР